2017. december 17. vasárnap

2017. május 11., csütörtök 11:35

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 11., csütörtök (OS) - Május 11. a Közlekedési Kultúra Napja - Országszerte várják az érdeklődőket a kulturált közlekedést népszerűsítő programok

"Biztonságosabbá teszi a közlekedést, ha résztvevői figyelmesebben, kulturáltabban viselkednek egymással" – mondta Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár a Közlekedési Kultúra Napja nyitó sajtótájékoztatóján 2017. május 11-én, Budapesten. Egy friss közvélemény-kutatás adatai szerint a megkérdezettek mintegy négyötöde nemcsak a fenti állítással ért egyet, hanem hasznosnak tartja azt a kezdeményezést is, hogy minden évben egy napon kiemelten foglalkozzunk a közlekedési kultúrával Magyarországon.

A harmadik éve megrendezett eseményen a fejlesztési tárca, társszervezetei és szakmai partnerei állnak ki a magyar közlekedéskultúra fejlesztése mellett. A május 11-ére meghirdetett Közlekedési Kultúra Napja küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése. 2017-ben több mint 40 szervezet hívja fel a figyelmet programjaival a közlekedési kultúra fontosságára az ország minden részében.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium