OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 25. péntek
Ismertető


2017. május 11., csütörtök 11:35

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 11., csütörtök (OS) - Május 11. a Közlekedési Kultúra Napja - Országszerte várják az érdeklődőket a kulturált közlekedést népszerűsítő programok

    "Biztonságosabbá teszi a közlekedést, ha résztvevői figyelmesebben, kulturáltabban viselkednek egymással" – mondta Mosóczi László közlekedésért felelős helyettes államtitkár a Közlekedési Kultúra Napja nyitó sajtótájékoztatóján 2017. május 11-én, Budapesten. Egy friss közvélemény-kutatás adatai szerint a megkérdezettek mintegy négyötöde nemcsak a fenti állítással ért egyet, hanem hasznosnak tartja azt a kezdeményezést is, hogy minden évben egy napon kiemelten foglalkozzunk a közlekedési kultúrával Magyarországon.

A harmadik éve megrendezett eseményen a fejlesztési tárca, társszervezetei és szakmai partnerei állnak ki a magyar közlekedéskultúra fejlesztése mellett. A május 11-ére meghirdetett Közlekedési Kultúra Napja küldetése a biztonság- és környezettudatos közlekedési magatartásformák széles körű elterjesztése, a toleráns, partnerségen alapuló, egymásra és önmagára odafigyelő közlekedési kultúra sokszínűségének bemutatása, színvonalának emelése. 2017-ben több mint 40 szervezet hívja fel a figyelmet programjaival a közlekedési kultúra fontosságára az ország minden részében.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.