OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. május 12., péntek 15:21

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2017. május 12., péntek (OS) - Az elmúlt hét évben 32 bérintézkedési jogszabálycsomag született, ám a béremelésre váró 691 ezer dolgozóból ezek csupán 540 ezer főt érintettek. Tehát 150 ezer fő helyzete és fizetése 2008 óta változatlan.

    "JÁRNA, DE NEM JUT!" –  HANGZOTT EL AZ OKÉT ÜLÉSÉN    MIÉRT MARAD KI 150 EZER KÖZSZOLGA?                                                                               Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT) 2017. május 9-i, keddi egyeztetésén a Munkavállalói oldal eredetileg azt követelte, hogy  "mindazok a közszolgálati alkalmazottak, akiket nem érint 2017-ben központi bérintézkedés, illetve azok, akik a saját ágazatukra, szakmai területükre vonatkozó bérintézkedésekből kimaradtak, és/vagy nem tartoznak életpálya törvény hatálya alá, részesüljenek bérkiegészítésben. A bérkiegészítés három éves időszak alatt érje el az 50 százalékot. A bérkiegészítés egyéni alapbérre legyen megállapítva, 2017 évi mértéke egyezzen meg a bérminimum 2017 évi százalékos növekedési mértékével."                                                                                                                              

Bővebben: http://www.mkksz.org.hu/index.php/2-uncategorised/661-jarna-de-nem-jut

     Boros Péterné

     Kiadó: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.