OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. május 16., kedd 13:13

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 16., kedd (OS) - Nyílt levél Orbán Viktor miniszterelnöknek

    Tisztelt Miniszterelnök úr!

Amint azt nyilván tudja, jelenleg Ön és a kormánya tehet arról, hogy a napi félmillió utast szállító, kritikus állapotban lévő 3-as metró felújítása még mindig, immár hét éve nem kezdődött el. Önök vésték kőbe azt a 137,5 milliárd forintos pénzügyi keretet, amely láthatóan kevés a metró felújítására.

Mivel a téma nem tűr halasztást és mivel az Önnel folyamatosan "majd a jövő héten" tárgyaló Tarlós István amúgy sem mer kényes kérdéseket feltenni, ezért az alábbi kérdésekkel fordulok Önhöz:

1. Bizonyára tisztában van azzal, hogy ezt az összeget a legújabb tenderre érkezett pályázatok legolcsóbbika is 30 milliárd forinttal haladja meg. Biztosítja-e a kormány a fennmaradó összeget a főváros számára vagy a budapestieknek le kell mondaniuk a 3-as metró felújításáról?

2. Amennyiben a kormány mégis biztosítja a 3-as metró felújításához szükséges pénzt, Ön ad-e garanciát arra, hogy a pénzt nem játszák át Fidesz-közeli vállalkozásokhoz (értsd: nem lopják el), illetve arra, hogy a kormány nem államosítja "cserébe" a főváros valamely vagyontárgyát vagy kevés megmaradt hatásköreinek valamelyikét?

3. Az Ön kormánya a mai napig nem adta be a pályázatát a 3-as metró felújításához szükséges uniós forrásokra. A régi vicc szerint ha a jóistentől várjuk a lottóötöst, a szelvényt akkor is illik kitölteni. Mi az oka, hogy a kormány nem nyújtotta be a pályázatot és mikor tervezi ezt pótolni?

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.