2017. október 20. péntek

2017. május 19., péntek 15:19

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 19., péntek (OS) - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hazugságokat terjeszt az Isztambuli Egyezményről -

Az LMP ifjúsági szervezete szerint a nők elleni erőszakkal szembeni fellépés szükségességét vonja kétségbe az, aki le akarja beszélni a kormányt az Isztambuli Egyezmény ratifikálásáról. Az IKSZ zavaros ideológiai magyarázatai valójában megakadályoznák a kormányt abban, hogy átfogó intézkedéseket tegyen a nők elleni erőszak felszámolására. A Lehet Más a Jövő arra kéri a kormányt, még a tavaszi ülésszakban ratifikálja az Egyezményt.

Tele van valótlanságokkal az ifjúsági kereszténydemokraták közleménye. Azt állítják, hogy az Isztambuli Egyezmény csak "látszólag" lép fel a nők elleni és családon belüli erőszakkal szemben, a valódi célja "a hagyományos családmodell lebontása az európai országokban." Szerintük az egyezmény elvetné a biológiai nemek fogalmát, "többé senki sem lenne egyszerűen férfi vagy nő, hanem a végtelen számú, mesterségesen kreált genderkategória egyikébe tartozna. Felülírná ez a magyar alaptörvényt is, amely szerint a házasság egy férfi és egy nő kapcsolatából áll."

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)