OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 21. hétfő
Ismertető


2017. május 19., péntek 15:19

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 19., péntek (OS) - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hazugságokat terjeszt az Isztambuli Egyezményről -

    Az IKSZ biztosan a kormánylobbista Alapjogokért Központ minapi közleményéből meríthetett ihletet, mert abban is pontosan ezek a félrevezető állítások szerepeltek. Egyik szervezet sem olvashatta el az Egyezmény szövegét, mert abban az áll, hogy annak célja "a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak megelőzése, üldözése és megszüntetése", "a nők és férfiak közötti tényleges egyenlőség elősegítése, a nők helyzetének megerősítése révén". Vagy súlyos szövegértési problémái vannak annak, aki úgy értelmezi ezt, mint a biológiai nemek fogalmának elvetését, vagy nem ért egyet a nők helyzetének megerősítésével.

Az is félrevezetés, hogy az Egyezmény "a nemi alapú és kapcsolati erőszak női áldozataira koncentrálva figyelmen kívül hagyja a férfi áldozatokat, a fiúgyermekeket is." Az Egyezmény kapcsolati erőszak definíciója kiterjed a férfi áldozatokra is, ugyanakkor tény, hogy a kapcsolati erőszak aránytalanul érinti a nőket. A tényekkel vitatkozik az, aki ezt kétségbe vonja. A BM adatai szerint 2016-ban a partner vagy volt partner által elkövetett erőszakos bűncselekmények 89,8 százalékában nő volt az áldozat. A partner vagy volt partner által elkövetett erőszakos, halált okozó bűncselekmények 80 százalékában volt nő az áldozat. A kapcsolati erőszak női sértettjeinek aránya pedig 92 százalék volt 2016-ban.
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.