2017. augusztus 23. szerda

2017. május 19., péntek 15:19

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 19., péntek (OS) - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hazugságokat terjeszt az Isztambuli Egyezményről -

Az IKSZ biztosan a kormánylobbista Alapjogokért Központ minapi közleményéből meríthetett ihletet, mert abban is pontosan ezek a félrevezető állítások szerepeltek. Egyik szervezet sem olvashatta el az Egyezmény szövegét, mert abban az áll, hogy annak célja "a nőkkel szembeni erőszak és a kapcsolati erőszak megelőzése, üldözése és megszüntetése", "a nők és férfiak közötti tényleges egyenlőség elősegítése, a nők helyzetének megerősítése révén". Vagy súlyos szövegértési problémái vannak annak, aki úgy értelmezi ezt, mint a biológiai nemek fogalmának elvetését, vagy nem ért egyet a nők helyzetének megerősítésével.

Az is félrevezetés, hogy az Egyezmény "a nemi alapú és kapcsolati erőszak női áldozataira koncentrálva figyelmen kívül hagyja a férfi áldozatokat, a fiúgyermekeket is." Az Egyezmény kapcsolati erőszak definíciója kiterjed a férfi áldozatokra is, ugyanakkor tény, hogy a kapcsolati erőszak aránytalanul érinti a nőket. A tényekkel vitatkozik az, aki ezt kétségbe vonja. A BM adatai szerint 2016-ban a partner vagy volt partner által elkövetett erőszakos bűncselekmények 89,8 százalékában nő volt az áldozat. A partner vagy volt partner által elkövetett erőszakos, halált okozó bűncselekmények 80 százalékában volt nő az áldozat. A kapcsolati erőszak női sértettjeinek aránya pedig 92 százalék volt 2016-ban.
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)