OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. május 19., péntek 15:22

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. május 19., péntek (OS) - Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hazugságokat terjeszt az Isztambuli Egyezményről -

    Az Egyezmény teljes összhangban van az Alaptörvénnyel, amely kimondja, hogy Magyarország külön intézkedésekkel védi a nőket. Hasonlóan, a hazánk által is ratifikált, a nőkkel szembeni hátrányos megkülönböztetés minden formájának kiküszöböléséről szóló CEDAW Egyezmény is olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek a nők hátrányos megkülönböztetésének felszámolását célozzák.

Felháborítónak tartjuk azt, hogy az IKSZ zavaros, és tényszerűen az egyezmény szövegének elolvasásával cáfolható ideológiai beakadásból gátolná azt, hogy a hatóságok a magyar nőket ért erőszakkal szemben hivatalból eljárjanak. Ez sem a keresztény értékekkel, sem a magyar emberek jó érzésével nem egyeztethető össze, és tulajdonképpen kijelenthető, hogy az Ifjú Kereszténydemokraták a bűnelkövetők partjára helyezkedik.

Az Isztambuli Egyezmény ratifikálásával szintet lépne a nők elleni és a családon belüli erőszakkal szembeni harc. Átfogó intézkedések keretében meg kellene kezdeni az áldozatokkal foglalkozó szakemberek képzését, prevenciós kampányokat kellene folytatni, menedékhelyi kapacitást bővíteni és hatékonyabbá tenni a hatósági fellépést. Az Isztambuli Egyezményt eddig 23 ország ratifikálta, többek közt Lengyelország, Románia, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Albánia, a mai nappal Grúzia. A magyar kormány három éve aláírta, de a mai napig nem hirdette ki.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.