OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 25. péntek
Ismertető


2017. május 19., péntek 17:28

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 19., péntek (OS) - Szanyi Tibor: Végletek vidéken

    Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő a ma tartott Európai Ifjúsági Akciónap kereteibe illesztve mutatta be az EU "okosfalu" koncepcióját az MTA VIII. Falukonferenciáján, Pécsett.

Az "okosfalu" koncepció egyik sarkalatos kérdése, miként lehet vonzóvá tenni a falusi életet a fiatalok, főként ifjú gazdák, vállalkozók és gyermekeik számára? Az utóbbi években rengeteg erőfeszítés nyomán rengeteg Európai tapasztalat halmozódott fel e téren, de ezek megosztása esetleges. Magyarországon is az internetes szolgáltatások elérhetősége, az oktatás és a közlekedés állapota állítja a legnagyobb akadályokat, így a kisebb falvakban lassan megszűnnek a munkahelyek, sőt, sokszor még a remény is.

Szanyi Tibor kezdeményezése nyomán az EU (Bizottság) még az idén felméri az európai falvak újjáélesztéséhez szükséges teendőket, eszközöket és módszereket, különösen, hogy a 2021-től átalakuló európai pénzügyi keretek alkalmassá váljanak a vidéki lakosság életkörülményeinek lényeges javítására. "Az EU 2014-től 2020-ig ívelő hétéves pénzügyi időszaka sajnos igencsak hét szűk esztendőnek mutatkozik a magyar falvak szempontjából, minthogy a magyar kormány szinte egy fillért sem ad a kistelepüléseknek az EU-pénzekből falufejlesztési célokra. Ezen fogunk változtatni"- húzta alá az MSZP EP-képviselője.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.