OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. május 19., péntek 18:00

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. május 19., péntek (OS) - Ezer sebből és zsebből vérzik a roszatomos Paks 2 projekt -

    Az LMP szerint a finn eset tanulsága egyértelmű: a már eddig is csak politikai kifizetőhelyként működőképes paksi beruházás előkészületeit azonnal le kell állítani, és a választókra kell bízni annak eldöntését, hogy jó helyen lenne-e a pénzük a Roszatom nukleáris pénztemetőjében.

A Fennovoima projekt ugyanúgy az orosz Roszatom beruházása, mint a tervezett paksi bővítés, és ugyanazok a kísérőjelenségei is: titkolózás, korrupciógyanú, késedelem az engedélyezésben, politikai botrányok. Ez az egyik olyan referencia-építkezés, amelynek nyomán el kellene hinnünk, hogy a Roszatom alkalmas a vállalt feladat idő- és költségkereten belüli elvégzésére. Az eddigi tapasztalatok ugyanakkor inkább azt támasztják alá, hogy alkalmatlan erre, hiszen a Paksra szánt VVER-1200-as reaktortípussal az összes beruházásban komoly problémák vannak. Lassanként kiderül az Orbán-kormány alkalmatlansága is, hiszen olyan szerződést kötött az orosz féllel, amely szerint a hatósági engedélyezés elhúzódása – bárkinek a hibájából történik is – a magyar állam és a magyar adófizetők rizikója.

Szél Bernadett,
az LMP társelnök-frakcióvezetője

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.