OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. május 23., kedd 06:20

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OS) - Menekültügy konferenciát tartott a "QARDASIG" Magyar - Azeri  Együttműködési Egyesület" Az évszázad legnagyobb kihívása a menekültügy és a migráció kezelése" címmel előző héten a Hotel Gellért Danubius szállodában. A konferencia a világszerte óriási problémát jelentő menekültügyi kérdést járta körül, amely főleg Európában jelent problémát, s amely a menekültek  helyzetére s az erre adandó országonként, más és megoldási stratégiát alkalmazó, lehetséges megközelítési módokat vitatta meg. Mint a konferencián elhangzott a "QARDASIG" Magyar-Azeri Egyesület tiszteletben tartja minden ország megoldási stratégiáját, így a magyar kormányét is.

    Felszólaltak többek közt Dr. Obrusánszki Borbála, Dr. Szarvas Attila, Dr: Nagy Károly, és Horváth László színművész.
A témák közt szerepelt: "Azerbajdzsán menekültügyi problémája", "A bevándorlók fogadása Európában", "Tolerancia és multikulturalizmus", "A migrációs nyomás enyhítésének lehetőségei
és Magyarország menekültügyi politikája és létrehozott intézkedései".
Kuriózumnak számított a Tel Aviv-i Kantor Center 2015. áprilisban kiadott jelentésének közreadása, amelyet Rosenfeld Dániel Imre kántor olvasott fel, amelyben az azeri és zsidó nép különleges kapcsolatáról beszélt, majd egy dallal áldást kért Azerbajdzsánra és Izrael. A menekültügyi téma tovább tárgyalása, a vélemények ütköztetése még az állófogadás alatt is folytatódott. Összességében jó hangulatú, a téma komolyságához méltó konferencián vettek részt a téma iránt érdeklődök.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.