OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. május 23., kedd 13:12

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 23., kedd (OS) -

    Fazekas Sándor kifejtette, hogy az öntözéses gazdálkodás fejlesztése kitörési lehetőséget jelenthet a gazdálkodóknak, azonban az öntözéspolitikát a rendelkezésre álló vízkészletekkel összhangban szükséges megtervezni. Magyarország álláspontja az, hogy Európában a víztakarékos, hatékony technológiák elterjedése biztosíthatja a fenntartható fejlődési célok teljesülését. Emellett az éghajlati viszonyokhoz illő hagyományos, nem génmódosított növényfajták alkalmazásával, például szárazságtűrő növények termesztésével, valamint génbankjainkban őrzött, mára esetleg már kevésbé széles körben termesztett fajták nemesítésével célzott válaszokat adhatunk a kihívásokra. Az agrártárca vezetője tájékoztatta minisztertársait és az Európai Bizottságot arról, hogy Magyarország Kormánya szorgalmazza a mezőgazdasági termelés biztonságának növelését szolgáló aszály-monitoring és aszály-előrejelző rendszerek kiépítését.

A magyar szaktárca vezetője szerint a mezőgazdaságban is elengedhetetlen az innováció, azonban az elsődlegesen ipari jellegű élelmiszertermelés nem lehet az uniós mezőgazdasági szereplők számára kizárólagos jövőbeni alternatíva. Az ilyen jellegű innovatív elképzeléseket nem a Közös Agrárpolitika meglévő értékeinek rovására, hanem csak kiegészítő közösségi források biztosításával szabad finanszírozni – fogalmazott Fazekas Sándor.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.