OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. május 24., szerda 08:18

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Az atomenergia az éghajlatvédelmet szolgáló dekarbonizációs eszköz

    Aradszki András az ENEF idei találkozójának első napján az Európai Atomenergia-közösséget létrehozó szerződés 60. évfordulójára emlékezve hangoztatta: a közösség az elmúlt évtizedekben eredményesen kezelte az atomenergia békés célú alkalmazásának kihívásait, a részes felek hatékony együttműködésén keresztül pedig napjainkban is hozzájárul az európai ellátásbiztonsághoz. Az államtitkár a reális szakterületi párbeszéd egyedülálló platformjaként méltatta a 2007-ben alapított Európai Nukleáris Energia Fórumot, legfontosabb érdemeként említve a dekarbonizált energiatermelési megoldások melletti elköteleződés erősítését.

A magas rangú kormányzati tisztviselők, az Európai Parlament képviselői, az energiaipari nagyvállalatok vezetői, a közigazgatás, az ipar, a pénzügyi szféra és a civil szervezetek delegáltjai részvételével zajló másnapi konferenciát Bohuslav Sobotka cseh és Robert Fico szlovák miniszterelnök, valamint az éghajlat- és energiapolitikáért felelős európai biztos, Miguel Arias Canete nyitotta meg. Az idei panelvitákon a radioaktív hulladékok és a kiégett fűtőelemek európai uniós kezeléséről, továbbá az engedélyezési eljárások harmonizálásában rejlő potenciális előnyökről és költségekről folytattak eszmecserét a résztvevők.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest-Prága, 2017. május 24.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.