OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. május 24., szerda 11:40

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Újabb segítő kezek az infokommunikációs programban

    Több mint ezer közfoglalkoztatott számára tartanak a következő hónapokban áldozatvédelmi képzést a bűnmegelőzési területen tevékenykedő rendőrök. A Segítő Kezek Infokommunikációs Program kiterjesztését Jeneiné dr. Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa és Németh Ágnes rendőr ezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője jelentette be 2017. május 24-én, Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban.

Magyarország idősbarát kormánya a Segítő Kezek program infokommunikációs továbbfejlesztésével is igyekszik javítani az idősek biztonság- és közérzetét. A program kiemelt célja az idősek életminőségének jobbítása, a gondozó családtagok terheinek mérséklése, munkavállalásának elősegítése, a szociális és egészségügyi ellátórendszerek tehermentesítése mellett az idősek ellen irányuló bűncselekmények számának jelentős csökkentése.

"Az áldozatvédelmi program már 2013-ban is bebizonyította, hogy még a tanyasi településeken is képes felkészíteni az időseket nemcsak a trükkös lopások, hanem akár még a rablási kísérletek kivédésére is. A modellprogramot tesztelték kifejezetten a számítógépes bűncselekmények megelőzése érdekében is"- mondta Jeneiné dr. Rubovszky Csilla miniszteri biztos.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.