OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. május 24., szerda 11:40

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Újabb segítő kezek az infokommunikációs programban

    A rendőrök 2017. május 15-étől 1050 közfoglalkoztatott oktatását kezdték meg annak érdekében, hogy az ország több mint 400 településén részt tudjanak venni az idős emberek magányosságát is oldó programban.

 "Az Országos Rendőr-főkapitányság a megyei és fővárosi rendőr-főkapitányságok közreműködésével a személy- és vagyonbiztonság érdekében együttműködik a Segítő Kezek Infokommunikációs Modellprogramot működtető Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal. 2017 májusától a programban érintettek képzésével hiteles forrásból, szakértőktől származó információk közreadásával segíti a lakosságot a veszélyhelyzetek elkerülésében, a megfelelő vagyonvédelemhez szükséges döntések meghozatalában, ezzel növelve az állampolgárok önvédelmi képességét"- tette hozzá Németh Ágnes rendőr ezredes.

A program egy innovatív infokommunikációs fejlesztéscsomagra épül, amely egy internet-hozzáféréssel rendelkező számítógépből és egy állapotmérő, vészjelző karperecből áll. A karperec a hagyományos jelzőrendszerekhez képest már mozdulatlanság, az aktivitás tendenciózus romlása esetén is riaszt. E két eszköz elsősorban a két legfontosabb időskori kockázat, a stroke és a demencia hatásainak enyhítésében nyújt segítséget.

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2017. május 24.

     Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.