OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. május 24., szerda 18:47

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (2.rész)
    Budapest, 2017. május 24., szerda (OS) - Dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelő államtitkára hangsúlyozta: "Az iskolai egészségfejlesztés egyik meghatározó területe az iskolai testnevelés és sport, mint az egészségtudatos, aktív életvezetésre nevelés eszköze. Ezért tartotta fontosnak a magyar kormány, hogy bevezesse a mindennapos testnevelést, amellyel a sport a fiatalok mindennapjainak részévé válva tanítja meg őket fegyelemre, koncentrációra és kitartásra. E beruházás jó hatást gyakorol a gyermekek sporthoz való hozzáállására, biztosítja a sportág-népszerűsítő, sportágválasztó foglalkozásokat, amellyel nemcsak népegészségügyi célok valósulnak meg, hanem a szakemberek felkészültsége, munkája is maximálisan érvényre jut."

        A Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program első ütemében országszerte 25 tornaterem, 24 helyszínen több mint 100 tanterem, 5 komplett iskola és 24 tanuszoda beruházás valósul meg. Az érdi tornaterem a huszonnegyedik átadott létesítmény a teljes egészében költségvetési forrásból finanszírozott programban.

Kiadó: NFM
    
-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.