OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. május 26., péntek 09:14

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségének közleménye
    Budapest, 2017. május 26., péntek (OS) - Miért kegyvesztettek a kormánytisztviselők?

    "Munka alapú társadalom." A mi munkánk társadalmon kívüli?
"Mindenki lép egyet előre." Akkor mi miért csúszunk egyre hátrább?
Egy középfokú végzettségű kormánytisztviselő reálkeresete 2008 óta több mint 30 %-kal csökkent! Felelősségteljes munkájukhoz több mint 15 többlet kötelem tartozik. Egyre többen kapnak közülük csupán garantált bérminimumot 40 éves közszolgálat után. Ilyen "befagyott bérrel" menjenek nyugdíjba? Hatalmas a csalódottság, nem ezt várták az évtizedekkel ezelőtt megkezdett közszolgálati életpályától…
A hivatalban lévő kormány 2014 júliusában arra kérte az érdekképviseleteket, hogy működjenek közre egy egységes közszolgálati életpálya modell kidolgozásában. A munkálatok szépen haladtak: bér- és előmeneteli rendszer, lakhatási támogatás, speciális biztosítás. 2015 karácsonyán a kormány "hátraarcot" csinált, törölte az addigi terveket.  
A közszolgálati tisztviselőknek 2016-ban azt ígérte a kormány, hogy 2018.  január 1-jén indul a béremelésük. A 2018. évi költségvetés tervezetében pedig már 2019. szerepel!
A magyar közigazgatás történetében példátlan, hogy 11 éven keresztül "helyben járnak" a kormány közvetlen munkatársai, miközben a reálkeresetek 8 % körül növekednek az országban.
Tisztelt Kormány!
Munka alapú társadalomban élünk?
Mindenki lép egyet előre?
Örülnénk, ha igazmondó kormányunk lenne!

     Dr. Agg Géza

     Kiadó: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.