OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. június 7., szerda 16:53

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye (6. rész)
    Budapest, 2017. június 7., szerda (OS) - Három magyar sportoló már biztosan versenyez a 2018-as Téli Paralimpiai Játékokon

    A téli paralimpiai játékokat 1992 óta rendezik ugyanazon a helyszínen, mint a téli olimpiai játékokat. A sportolók 2018-ban hat sportágban versenyeznek: alpesi sí, sífutás, biatlon, ülő-jégkorong, kerekesszékes curling és - legújabb sportágként - snowboard.
Újdonság, hogy Pjongcsangban a paralimpiai falu egy helyen lesz, nem pedig, mint korábban, versenyhelyszínekre, sportágakra bontva. Az eredményhirdetés módja is változik: minden versenynap estéjén, a központi stadionban adják majd át az érmeket.
A 2018-as téli paralimpia kabalafigurája egy ázsiai fekete medve: Bandabi, a játékok hivatalos szlogenje: Passion. Connected.  
Ázsia a következő évtizedben meghatározó szerepet játszik majd a világ legnagyobb sporteseményeinek megrendezésében, a 2018-as pjongcsangi téli paralimpiát a 2020-as tokiói nyári olimpiai és paralimpiai játékok követik, majd a 2022-es téli játékok helyszíne is Ázsiában, Pekingben lesz.

Budapest, 2017. június 7.

Magyar Paralimpiai Bizottság


     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.