OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. június 8., csütörtök 08:07

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. június 8., csütörtök (OS) - Panelrekonstrukciót a panelek lebontása helyett! - Karácsony Gergely szerint értelmetlen és átgondolatlan a kormány azon terve, amely szerint a tízemeletes panelházak felső szintjeit lebontanák. A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje a panelek lebontása helyett, a lakások komfortját növelné, a paksi bővítésre szánt 4000 milliárd forint negyedéből a teljes magyar lakásállományt megújítaná.

    Mint ismert a kormány meglebegtette a tízemeletes panelházak felső szintjeinek lebontásáról szóló terveket, ám ez egy teljesen torz elképzelés akár a panelproliktól rettegő Kövér László, akár maga a miniszterelnök jelenti be. A teljesen átgondolatlan és sok kockázatot magában rejtő projekt rendkívül sokba kerülne és nem hozna minőségi javulást a lakások komfortját illetően.

A kormány javaslatával szemben a Párbeszéd Mindenki Számít című programját ajánlja. A paksi bővítésre szánt 4000 milliárd forint negyedéből a teljes magyar lakásállományt korszerűsíteni lehetne, 100 ezer magyar munkahely megteremtésével. Ezzel nem csak értékesebbé válna a lakásállomány, hanem nőne a komfort, javulna az életminőség, csökkenne az energiafüggőség és a környezetszennyezés.

Bár a rekonstrukciós programnak lennének kárvallottjai is: a fideszes oligarchák és Mészáros vállalkozások, mégis az emberek jól járnának. A Párbeszéd ezért minimum évi 200 milliárd forintot költene lakásfelújítási programra, amely 20-30 százalékos lakossági energiaár csökkenést jelentene a panelházak lakóinak.

Párbeszéd Magyarországért
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.