OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. június 11., vasárnap 14:00

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. június 11., vasárnap (OS) - Az LMP kivizsgálta a Vállalkozz Itthon Fiatal programot -

    Az LMP korábbi ígéretéhez híven adatkéréssel fordult Varga Mihály miniszterhez a botrányos Vállalkozz Itthon Fiatal ügyében. Megtudtuk, hogy a 2100 jelentkezőből 390 személy került be a programba. Közülük 19 fiatal támogatását ígérték meg eddig, de csupán 13 fő kapta meg a 3 millió forintos támogatást. A botrány kirobbanása óta ennyire tudta megerőltetni magát az apparátus.

Nagyon érdekes az is, hogy milyen vállalkozásokat vontak be a programba. A kiválasztást egy nyíregyházi autósiskola végezte (E-LENZ Zrt.), amelynek fiatalok vállalkozásaihoz eddig nem volt köze. A programban megvalósuló képzési modult egy jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező cég végezte (IOSZIA Kft.), míg a "médiavásárlást" egy korábban állami megrendelésekkel szintén busásan támogatott vállalkozási csoport tagjára bízták (Trinitiy Kft.).

Az LMP arra szólítja fel a kormányt, hogy haladéktalanul kezdjék meg a kifizetéseket és kárpótolják a programban megszívatott fiatalokat. Vállalkozások ragadtak be, jövedelmek maradtak el, ezért anyagi kompenzációra van szükség. Továbbá azt kérjük, hogy csökkentsék az esetleges támogatás-visszafizetési terheket ilyen késlekedések után.
Az LMP pedig a maga részéről megígéri, hogy folyamatosan nyomon követi a programot, monitorozni fogjuk a kifizetéseket és a program hatásait.

Apostol Klaudia,
a Lehet Más a Jövő társelnöke

Kanász-Nagy Máté,
az LMP ifjúsági szakszóvivője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.