2017. október 20. péntek

2017. június 19., hétfő 13:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - DK: Már Románia is megelőzte a “működő reformok" “jobban teljesítő" “erős és büszke" Magyarországát

Az Eurostat 2016-os adatai szerint Románia beérte Magyarországot az egyéni fogyasztás mutatója alapján. 2005-ben a Gyurcsány-kormány alatt hazánk még dobogós volt a térségben, Orbán alatt 2016-ra már csak a bolgárokat és a horvátokat előzzük. A “működő reformok" “jobban teljesítő" “erős és büszke" Magyarországánál mára szinte mindenki jobban él még Kelet-Európában is.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány nyomorba taszította az országot, a magyarok Orbán Viktor miatt élnek rosszabbul, mint a románok. A DK szerint a 2018 utáni Magyarországnak nem a Mészáros Lőrincekről, hanem újra azokról kell szólnia, akik korán kelnek és keményen dolgoznak azért, hogy eltartsák a családjukat. Ennek az első lépése kell legyen az Orbán-rendszer leváltása a jövő évi választásokon.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, európai parlamenti képviselő
DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció