OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. június 19., hétfő 13:53

A Polgár Alapítvány az Esélyekért közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - Ároktői karének műhely NTP-RHTP-16-0046 PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSÍTÁSÁRÓL

    Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2015–2016. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a "Tehetséges roma, hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű fiataloknak szóló tehetséggondozó programok megvalósításának, valamint a tehetségsegítő szolgáltatásokhoz való hozzáféréseinek támogatására". Alapítványunk (Polgár Alapítvány) "Ároktői karének műhely" című pályázata 1 450 000 Ft támogatást nyert el a fenti program keretében. Az ároktői gyerekeknek ének-zenei, tehetséggondozó kórusprogramot szerveztünk. Ezen a szegény, szegregált, borsodi településen a tehetségígéretek fejlesztése nem megoldott. Az ároktői fiatalok eddig nem tudtak igénybe venni tehetséggondozó szolgáltatásokat, de jelen pályázat lehetőséget biztosított a kiemelkedő tehetségek beazonosítására, énekkarba szervezésére és kari műhely elindítására. A zenei műveltség fejlesztésén túl cél volt az együttműködés-, a fegyelem- és a kitartás készségének fejlesztése is. A vegyeskarba járó fiatalok 2017. 06.12-én a Tilos Rádió rendezvényén a Népzene és Roma Napon a Dürer Kertben mutatkozhattak be nagy sikerrel.

     Kiadó: Polgár Alapítvány az Esélyekért

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.