OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 21. hétfő
Ismertető


2017. június 19., hétfő 15:01

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - A Közép-európai Védelmi Együttműködés tömeges illegális migráció kezelésében játszott szerepének erősítéséről egyeztettek június 19-én, hétfőn, Prágában.

    A Közép-európai Védelmi Együttműködés (CEDC) soros cseh elnöksége által szervezett védelmi miniszteri találkozó fő témája a tömeges illegális migráció kezelése volt, különös tekintettel a nyugat-balkáni útvonal helyzetére. A magyar delegációt Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes vezette.

A cseh, osztrák, horvát, szlovák, szlovén és magyar delegációk a 2017 februári bécsi Salzburg Fórum és CEDC közös belügyminiszteri és védelmi miniszteri ülésen hozott döntés alapján kidolgozott Akciótervről egyeztettek, amely hosszú távon egy válságkezelő koordinációs mechanizmus létrehozását célozza.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.