OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 21. hétfő
Ismertető


2017. június 19., hétfő 15:01

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) -

    Az ülés alkalmával a résztvevők rövid deklarációt adtak ki, amely üdvözli az Akciótervet és felhívja az érintett országok belügyminisztereit annak mielőbbi véglegesítésére, valamint nyugtázza az egységes helyzetértékelést, ami megkönnyíti civil, rendőri és katonai képességek gyors, közös mozgósítását. A deklaráció leszögezi, hogy a legfontosabb feladat az EU külső határainak védelme, valamint a migrációt kiváltó okok gyökereinek kezelése a kibocsátó országokban. Aláhúzza, hogy a CEDC tagok készek az együttműködés további elmélyítésére és szükség esetén a kölcsönös segítségnyújtásra a migrációs válság kezelése érdekében. A nyilatkozat továbbá a nyugat-balkáni stabilitás megőrzésének fontosságát hangsúlyozza.

Végezetül Európa biztonsági helyzetének szélesebb összefüggéseiről, illetve a közös európai biztonság- és védelempolitika megerősítésének következő lépéseiről egyeztettek a felek.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.