OS Országos Sajtószolgálat
2018. május 21. hétfő
Ismertető


2017. június 19., hétfő 15:12

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - Az élmény neked is jár!Elindultak a nyári Élménytáborok Zánkán és Fonyódligeten. Vasárnap délután megérkeztek az első gyermekcsoportok a Zánkai Erzsébet-táborba. Színes pólós, karszalagos gyermeksereg vett részt az ünnepélyes megnyitón: összesen 2400 gyermek kezdi meg vakációját a Balaton partján a zánkai, valamint a Fonyódligeti Erzsébet-táborban

    Az ünnepélyes tábornyitón Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár köszöntötte a táborozó gyermekeket és elmondta: idén közel 100 ezer gyermek vakációzhat jelképes összegért az ottalvós és Napközi táborokban.  A népszerű ottalvós Élménytáborok a Balaton partján igazi gyermekfesztiválként kínálnak széles körű szórakoztató, sport, életmód, kulturális, hagyományőrző és tudományos programokat. Novák Katalin szerint a cél az, hogy a vízparti örömök mellett a gyermekek a táborozásuk alatt a lehető legtöbb élményben részesüljenek. Ezért bővítettük a táborozók számára ingyenesen használható élményelemek tárházát: Zánkán sétahajózás, sárkányhajózás, kalandpark, dottó gyermekvonat, gokartok, Fonyódon sárkányhajózás, vízi kalandpark, trambulinok, vadonatúj kül- és beltéri játékok várják a táborozókat.  A táborok résztvevői között iskolai közösségek, gyermekvédelmi gondoskodásban élő, speciális nevelési igényű, fogyatékkal élő gyerekek is vannak. Ezért is lényeges, hogy 2017-ben 5,2 milliárd forint központi támogatást fordít a gyerekek táboroztatására és a kapcsolódó programok lebonyolítására a kormány.  
    
     Kiadó: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.