2017. szeptember 20. szerda

2017. június 19., hétfő 16:59

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - 35 millió forintot kell visszafizetnie Mondok Józsefnek.

Mondok József izsáki polgármesternek vissza kell fizetnie a "Vadászház építése" megnevezésű fejlesztésre felvett támogatást.

A Miniszterelnökség kérésére a Magyar Államkincstár 2017. január 26. napján rendkívüli ellenőrzést folytatott le az üggyel kapcsolatban. A vizsgálat megállapította, hogy a szálláshelyet szabálytalanul, magáncélra használják, az ingatlant túlnyomóan Mondok József és ismeretségi köre veszi igénybe, ezért a Magyar Államkincstár a támogatási jogosultság megszüntetésével egyidejűleg a kifizetett támogatás visszafizetésére kötelezte a Mondok Kft.-t.

A Kft. jogi képviselője az elsőfokú határozatok ellen fellebbezést nyújtott be. A fellebbezéseket a hatályos jogszabályok alapján a Magyar Államkincstár felterjesztette a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságára jogorvoslati eljárás lefolytatása céljából. A fellebbezések elbírálása a rendelkezésre álló határidőn belül megtörtént, és megállapításra került, hogy az elsőfokú határozatok megalapozottak, a helyszíni szemle lefolytatására megfelelően került sor, ezért az elsőfokú határozatokat helybenhagyó másodfokú határozatok meghozatalára került sor a Miniszterelnökség Jogi Ügyekért Felelős Helyettes Államtitkárságán.

A másodfokú határozatok alapján – melyek a Mondok Kft.-vel történő közléssel jogerőssé válnak- vissza kell fizetni a 35.000.000,- Ft támogatási összeget.

Kiadó: Miniszterelnökség