OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. június 19., hétfő 21:03

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2017. június 19., hétfő (OS) - Kezdetét vette az V. Szent László Napok programsorozat Nagyváradon.

    Hétfő délután hivatalosan kezdetét vette az V. Szent László Napok programsorozat Nagyváradon. A rendezvény megnyitóján részt vett Dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára, aki a programsorozat nyitásaként megkoszorúzta a római katolikus püspöki palota kertjében található Szent László-szobrot.
A rendezvény Móser Zoltán fotóművész Szent László-freskók a Kárpát-medencében című kiállításának megnyitójával, majd a Nagyváradi Állami Színházban tartott nyitógálával folytatódott. Az ünnepi gálán mondott beszédében a helyettes államtitkár felidézte: a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága a lovagkirály trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából indította el a Szent László Évet. Hozzátette: az emlékévet a múlt héten a Magyar Országgyűlés határozatként is meghirdette.
Dr. Szilágyi Péter hangsúlyozta: László király naggyá tette Váradot, dicsőséget szerzett a magyarság számára, békét és biztonságot teremtett a Kárpátok ölelte földön. Kiemelte: "XXI. századi modern emberként van mit átvennünk az elődöktől. Saját emberi mivoltunk úgy teljesedhet ki, ha a merünk nagyok lenni és magas célokat kitűzni. Ehhez a nyílt és felemelkedni tudó lelkülethez adott jó példát Szent László király."
    
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.