OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. június 20., kedd 07:50

A NEO Magyar Segítőkutya Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. június 20., kedd (OS) -

    A NEO Magyar Segítőkutya Közhasznű Egyesület márciusban két napos workshopot szervezett segítőkutyák képzésének témájában. A képzés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával jött létre Csepelen. A projekt zárásaként készítettünk egy beszámolót a programról.
A workshop előadója Erik Kersting, német kutyakiképző volt, aki már évek óta különböző típusú segítőkutyák képzésével foglalkozik és komoly tapasztalattal rendelkezik.
Az eseményen főként kutyakiképzők vettek részt, akik tudásukat szerették volna szélesíteni segítőkutyák témában. A workshopon, a hangsúly a vércukorszint jelző és az Alzheimer betegségben szenvedők mellett lévő segítőkutyákon volt.
Ezt a két típust itthon még nem nagyon ismerik, ezért Erik sok új információval szolgált.
Bemutatásra került, hogy a vércukor és az Alzheimer kórban szenvedő betegnek milyen tünetei, nehézségei vannak és hogy a kutya hogyan tud ezekben segíteni, milyen feladatokat kell tudnia, mikre kell odafigyelni egy ilyen típusú segítőkutya képzésénél.
A workshop során a jelen lévők is tehettek fel kérdéseket a saját vagy kiképzésük alatt álló kutyák képzéséről, felmerülő problémákról, amikhez Erik minden esetben tudott egy jó ötletet, egy új praktikát javasolni.
A német-magyar tolmács segítségével gördülékenyen folyt a kommunikáció és egy közvetlen, családias légkör alakult ki. A két nap nagyon intenzív volt, sok információval, de Erik kedvessége, humora nagyon jó hangulatúvá tette az eseményt.

     Kiadó: NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.