OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. június 23., péntek 12:01

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2017. június 23., péntek (OS) - A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete idén is felhívja a figyelmet arra, hogy a Múzeumok Éjszakáján az e területen dolgozók megalázóan alacsony bérért végzik munkájukat!

    A 2017. évi minimálbér emelés hatását a munkáltató magyar állam a közgyűjteményi és közművelődési területen dolgozók esetében semmilyen módon sem kezelte. A 2018. évi költségvetés tervezése során pedig a kulturális államtitkárság elmulasztotta a szakmai és munkavállalói érdekegyeztetéseket. Ezért az egyes munkahelyeken belül komoly bérfeszültségek keletkeztek, miközben nem valósult meg a korábban beígért átlagosan 15%-os keresetnövekedést eredményező béremelés sem. A KKDSZ követeli a valódi érdekegyeztetés és munkaügyi alkuk lefolytatását, a közgyűjteményi és közművelődési területen dolgozók bérének méltányos rendezést!
    
     Kiadó: Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.