OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. június 26., hétfő 08:43

A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY) közleménye
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) - Már az óvodában is buktatnak! Visszatartják a 6 éves tanköteles gyerekeket az óvodák, nem engedik őket iskolába járni. Ha nincs elég férőhely a körzeti iskolában, akkor visszaküldik a tanköteles gyermeket az óvodába!

    Ha kevés az gyerek az óvodában, akkor az óvodafenntartó önkormányzatok, és az óvodavezetők összejátszanak a "nevelési tanácsadóval" és az un. szakértői bizottságokon keresztül "iskola éretlennek" nyilvánítják az egészségesen fejlődő gyermeket is.
Ha szülő kifogásolja, hogy "iskola éretlennek" nyilvánítják 6 éves gyermekét, akkor jogi eszközökkel kényszerítik, hogy 7-8 éves koráig járjon óvodába gyermeke. Ha a szülő nem ért egyet azzal, hogy "év vesztes" legyen gyermeke, akkor szabálysértési eljárást kezdeményeznek ellene, vagy azzal fenyegetik, hogy állami gondozásba veszik.
Ráadásul sok általános iskola férőhelyhiányra hivatkozva visszaküldi az iskolaérett gyermekeket is az óvodába, mert az állami iskolafenntartó (KLIK) nem engedélyezi, hogy több első osztályt indítsanak. Ilyenkor rábeszélik a szülőket, hogy jobb helyen van gyermekük az óvodában, mint az iskolában.
A gyermekek visszatartása az óvodába ellentétes az új oktatáspolitikai célkitűzéssel, amely szerint a közeljövőben már 5 éves kortól kell iskolába járnia minden kisgyermekeknek! Cél az, hogy ne óvodapedagógus nevelje az 5 éves gyermekeket, hanem szakképzett tanító oktassa őket. Így valósul meg a 9. évfolyamos általános iskola.
Sajtószóvivő: (06-30/433-8754) Bővebben: www.mszoe.hu

     Kiadó: Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért (FŐSZEGY)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.