OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. június 26., hétfő 14:29

Az Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) - Szakmai elismerések a kábítószer-ellenes világnap alkalmából

    Az Egyesült Nemzetek Szövetségének közgyűlése 1988-ban június 26-át kábítószer-ellenes világnappá nyilvánította. Az idei világnap üzenete: "Fejlődjünk – az életben, a közösségeinkben, személyiségünkben – kábítószerek nélkül". Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Balog Zoltán miniszter megbízásából két Elige Vitam-díjat (Válaszd az életet), valamint tizenkét Miniszteri elismerő oklevelet adott át.
Czibere Károly beszédében elmondta, az elmúlt évek drogellenes intézkedéseinek köszönhetően, a négy éve elfogadott Nemzeti Drogellenes Stratégia eredményei már látszódnak. A legújabb jelentések szerint a középiskolások vonatkozásában 30 százalékkal csökkent a szerhasználat. A stratégia nagyban hozzájárult, hogy az elmúlt időszakban jelentősen javult az ellátórendszer hozzáférése is, új ellátástípusok jelentek meg, hiánypótló ellátási elemek kerültek kialakításra. Az ellátórendszer több pontján infrastrukturális fejlesztések és kapacitásbővítés történt, valamint a kábítószerügyi pályázatok növekvő támogatási keretösszeggel és új pályázati kategóriákkal lettek meghirdetve. A 2018-as költségvetési törvényben 167 millió forintos többletforrást szán a kormány kábítószer-fogyasztás megelőzésével kapcsolatos feladatokra, így összesen közel 520 millió forint áll rendelkezésre az elsődleges fontosságú prevenciós programokra.
     Kiadó: Emmi - Szociális és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.