OS Országos Sajtószolgálat
2018. április 25. szerda
Ismertető


2017. június 26., hétfő 16:10

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) - A Justitia Regnorum Fundamentum Díj átadása az Alapvető Jogok Biztosának Hivatalában A díjat az idén három kitüntetettnek, Böjte Csabának, Szarka Lászlónak és Lukács Andrásnak adta át Székely László ombudsman és két helyettese, a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó Szalayné Sándor Erzsébet, valamint a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó Bándi Gyula.

    A 2007-ben alapított Justitia Regnorum Fundamentum díjat a biztos minden esztendőben, az ombudsmani hivatal létrejöttének évfordulóján adományozza az alapvető jogok, különösen a gyermekjogok, a veszélyeztetett társadalmi csoportok jogai, a nemzetiségi jogok, illetve a környezetvédelem terén kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt felmutató vagy ahhoz jelentősen hozzájáruló személyiségeknek.
Az alapvető jogok biztosa Böjte Csabának, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány elnökének és munkatársainak negyedszázados fáradhatatlan és önfeláldozó munkáját, a mélyszegénységben élő, illetve elhagyott gyermekek felkarolását ismerte el a Justitia Regnorum Fundamentum díjjal.
Szarka László történésznek – aki sok más megbízatása mellett a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, a komáromi Selye János Egyetem Tanárképző Karának oktatója – a kisebbségtudomány érdekében kifejtett tudományszervezői, kutatói és oktatói tevékenységét méltatta a biztos a díjjal.  

     Kiadó: Alapvető Jogok Biztosának Hivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.