OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2017. június 26., hétfő 17:40

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. június 26., hétfő (OS) -

    A program támogatásával elsőként a Vas megyei Halogy község temetőjében felújított, az I. világháborúban életét vesztett három magyar katona síremlékét, illetve az ott található, szintén rekonstruált emlékművet adták át. Az avatási és újjászentelési rendezvényen Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő mondott beszédet, valamint Horváth István, a település polgármestere üdvözölte az elsőként a községben sikeresen megvalósult kezdeményezést.

A pályázati felhívás második fordulója 2017. június 1-vel vette kezdetét. Az összesen 200 millió forint költségvetésű pályázatban – amely része a kétmilliárd forintos keretösszegű programnak   az elhanyagolt, forráshiány miatt nem megfelelően gondozott temetkezési helyeken található I. világháborús művészeti alkotások, I. világháborús hadisírokat magukban foglaló mauzóleumok, kripták és a hősöknek emléket állító panteonok állagmegőrző karbantartására és felújítására lehet pályázni.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.