OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2017. június 27., kedd 13:57

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - Hova úsztak el a milliárdok? -

    A vizes vb megnyitójáig 17 nap van még hátra. Az LMP kiszámolta, hogy naponta 160 millió forinttal drágul a rendezés költsége, vagyis a hátralévő bő két hétben még majdnem 3 milliárd forinttal nőnek majd a költségek. Továbbra is tartjuk ezt a számításunkat, hiszen naponta kiderül valami plusz kiadás: itt megdrágult egy mélygarázs, ott elhajóznak százmilliókat.

A vizes vb teljes költségvetése az LMP szerint mostanra meghaladja a 150 milliárd forintot. Az eredetileg 14 milliárd forintra tervezett sportesemény végül több mint a tízszeresére drágult. A drasztikus emelkedés azt mutatja, hogy a kormány a vizes vb megrendezését is szétlopja. A kormánypártok nem is engedték kivizsgálni a költéseket, az LMP vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó kezdeményezését is lesöpörték a Parlamentben.

Orbán Viktor kormánya egyetlen egy beruházást sem tud tisztességesen kivitelezni. A vizes vb elúszó milliárdjai mellett a megrendezés nélkül is tovább dráguló olimpia, az országot orosz függőségbe kényszerítő Paks2 gigaberuházás és a nem működő metrók szintén olyan lenyúlások, amelyek később a történelemkönyvek szégyenlapjaira fognak kerülni.

Ungár Péter
országos elnökségi tag


     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.