2024. április 23. kedd

2017. június 27., kedd 13:57

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - Hova úsztak el a milliárdok? -

A vizes vb megnyitójáig 17 nap van még hátra. Az LMP kiszámolta, hogy naponta 160 millió forinttal drágul a rendezés költsége, vagyis a hátralévő bő két hétben még majdnem 3 milliárd forinttal nőnek majd a költségek. Továbbra is tartjuk ezt a számításunkat, hiszen naponta kiderül valami plusz kiadás: itt megdrágult egy mélygarázs, ott elhajóznak százmilliókat.

A vizes vb teljes költségvetése az LMP szerint mostanra meghaladja a 150 milliárd forintot. Az eredetileg 14 milliárd forintra tervezett sportesemény végül több mint a tízszeresére drágult. A drasztikus emelkedés azt mutatja, hogy a kormány a vizes vb megrendezését is szétlopja. A kormánypártok nem is engedték kivizsgálni a költéseket, az LMP vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó kezdeményezését is lesöpörték a Parlamentben.

Orbán Viktor kormánya egyetlen egy beruházást sem tud tisztességesen kivitelezni. A vizes vb elúszó milliárdjai mellett a megrendezés nélkül is tovább dráguló olimpia, az országot orosz függőségbe kényszerítő Paks2 gigaberuházás és a nem működő metrók szintén olyan lenyúlások, amelyek később a történelemkönyvek szégyenlapjaira fognak kerülni.

Ungár Péter
országos elnökségi tag

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)