OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2017. június 27., kedd 14:40

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - Erős korrupciógyanú Rákospalotán

    A Fidesz által egyoldalúan felmondott önkormányzati együttműködési megállapodás lényege a kerület működtetését célozta. Azonban már a kezdetektől gyanút keltettek azok a kormánypárti törekvések, melynek során az önkormányzati vállalatok élén lévő Fidesz-kinevezettek pozícióját stabilizálták, illetve az összes ilyen személyi kérdésben maguknál tartották a javaslattételi jogot.

A Magyar Liberális Párt rákospalotai önkormányzati képviselői különösen három korrupciógyanús ügyre hívják fel a figyelmet:

Közétkeztetés túlárazása: A RUP-15 által háromszor sikertelenül kiírt közbeszerzési pályázat utáni súlyos túlárazás 201 millió forint többletköltséget okozott a kerületnek. Az előző ajánlatok hirtelen ennyivel megnőttek, látván hogy már nincs idő az újabb kiírásra. A fideszes képviselők egyetlen érve az elfogadás mellett az idő hiánya volt. A javaslatot a Liberálisok, a civilek és a DK elutasították, a fideszes többség megszavazta.

Óvodai felújítások súlyos túlárazása: A Fidesz által a testületen áterőltetett új GMK-főigazgató irányításával egy óvoda és egy bölcsőde felújítási körülményei változtak meg erősen vitatható módon. A felújítási költségek hirtelen itt is elszálltak, amit az építőipari költségek január-március közötti elszabadulásával indokoltak.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.