OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. június 27., kedd 15:54

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - A Párbeszéd szolidaritását fejezi ki a Tesco dolgozóival -

    A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete kilátásba helyezte a munkabeszüntetést, miután elmúlt héten sikertelenül zárultak a bértárgyalások a TESCO-val. A Párbeszéd szolidaritását fejezi ki az üzletlánc alkalmazottaival.
Az üzletláncnál 17,5 ezren dolgoznak, közülük 12,5 ezren részesültek béremelésben, így komoly bérfeszültség alakult ki. A hiányzó munkaerő pótlása miatt rendszeresen túlórázó, agyondolgoztatott munkavállalók érthető módon nem elégednek meg a bruttó négyezer forintos emeléssel.
A Párbeszéd szerint szükségtelen és kártékony, hogy a kormány 19%-ról 9%-ra csökkentette a nagyvállalatok társasági adóját, valamint a szociális hozzájárulási adót is. Ezek után az a legkevesebb, hogy a munkáltatók ezt az ajándékpénzt nem nyelik le, hanem a kötelező béremelésen túl biztosítják a teljes bérskála emelését. Ráadásul a TESCO a kormánnyal stratégiai partnerségi megállapodást is kötött, ami számos nem nyilvános támogatást, kedvezményt biztosíthat számukra.
A Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely 2019-től nettó 150 ezer forintra emelné a minimálbér összegét az alapjövedelem bevezetésével, és visszaemelné a társasági adó kulcsát, biztosítva, hogy egyetlen dolgozót se bocsáthassanak el a béremelések miatt.

Párbeszéd Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.