OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. június 27., kedd 16:56

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. június 27., kedd (OS) - DK: Orbán ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból

    A Demokratikus Koalíció számára Orbán Viktor mai beszéde nem okozott meglepetést, de a veszély még erősebb lett. Orbán - ahogy Putyin emberétől elvárható - ismét az Európai Unió egysége ellen szólalt fel. Orbán ki akarja vezetni Magyarországot az Európai Unióból. Azért teszi ezt mert tudja, hogy ha még erősebb lesz az európai együttműködés, ha létrejön a DK által is támogatott Európai Egyesült Államok, akkor nem fogják tovább finanszírozni családja és haveri köre lopásait, a közös európai ügyészség börtönbe vágja őket.

Magyarországnak nem kevesebb, hanem több Európára van szüksége. Hazánk akkor lesz valóban erős és büszke nemzet, ha nem diktatúrákkal, hanem demokráciákkal fűzi szorosabbra kapcsolatait, ha a szabadság, a demokrácia, a társadalmi szolidaritás ismét a magyarok mindennapjainak része lesz, ha az Unió - a világ legerősebb gazdasági hatalma - nem nélkülünk, hanem velünk együtt fejlődik.

Európa nem arra megy amerre Orbán, ezért 2018-ban egyszerű lesz a választás: Orbán vagy Európa? Önkény és nyomor helyett a DK az európai élet pártján áll. Jövőre le kell váltanunk ezt a rezsimet, különben a hazánk nagy bajba sodródik.

Vadai Ágnes alelnök, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.