OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. június 28., szerda 09:44

Az Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. június 28., szerda (OS) - Megalakult az Összefogás 1956 Örökségéért Egyesület Helytörténészek Tagozata.

    Megalakult az Összefogás 1956 Örökségéért Egyesület Helytörténészek Tagozata. A szervezet elnöksége hívja és várja mindazoknak a helytörténettel foglalkozó magyar állampolgároknak a jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek szűkebb, vagy tágabb környezetükben fel nem dolgozott személyek, szervezetek, élettörténeteivel.

A téma elsősorban az 1956-tal összefüggő eseményekről szóljon, de természetesen a magyar történelem bármely koráról írhatnak. Fontosnak tartjuk a magyarság őstörténetének alaposabb megismerését. A megmásított, elhallgatott valót. Példa: Az ötvenhatos forradalom, első három napján hányan haltak hősi halált? Mi lett az "irányítókkal"? Miért nem vagyunk jelen Kínában a hun városok feltárásánál?

A pályamunkákat 2017. november 15-ig kérjük beküldeni két példányban: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségéért Egyesület, 1051 Budapest, Nádor utca 36. IV. emelet 405, 406.

A zsűri öt szakértő személyből áll. A pályázat terjedelme: 10- 90 ezer karakterből (szóközökkel együtt) állhat.

Pályázni csak az Egyesület tagjai pályázhatnak. Ezért a szándékozó személy néhány soros személyes és a tervezett pályázat néhány soros bemutatását küld emailen az elnökségnek: osszefogas1956oroksegeert@gmail.com  A belépésről az elnökség dönt és választ küld.

A pályamunkákat 2018 őszétől folyamatosan megjelentetjük könyv formában. Külön pályadíjak nem lesznek.
     Kiadó: Összefogás 1956 Katonai és Polgári Örökségének Megőrzéséért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.