2024. április 19. péntek

2017. június 28., szerda 11:20

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. június 28., szerda (OS) - Komoly eredmények a hazai közúti árufuvarozás versenyképességének javításában

Az ágazat magyarországi vállalkozásai versenyhelyzetének erősítését célzó kormányzati intézkedéssorozat legtöbb eleme már megvalósult, azonban a szektor számára súlyos kihívást jelentenek a nyugat-európai protekcionista piacvédő lépések – hangzott el Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Wáberer György miniszterelnöki megbízott közös sajtótájékoztatóján 2017. június 28-án, Budapesten.

A szállítás és raktározás 2011 óta 6 százalék feletti mértékben járul hozzá a magyar GDP termeléshez, e részarány az összes szektor közül az ötödik legmagasabb mutatót jelenti. A kormány 2015 nyarán Wáberer György miniszterelnöki megbízott javaslatai alapján döntött a hazai közúti fuvarozó vállalkozások versenyképességének növelését szolgáló intézkedésekről.

Kiadó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium