OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. június 29., csütörtök 09:59

Az Együttható Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. június 29., csütörtök (OS) - A LEADNFL projekt, avagy tanult tehetetlenség és korai iskolaelhagyás, amivel az Együttható Közösségépítő Egyesület két éves ERASMUS + projekt keretében foglalkozott; kutatást végzett, majd ennek alapján egy módszertani kiadványt készített. A projekt a korai iskola elhagyásra és az iskolaelhagyást kiváltó körülményekre, azon belül is a korai gyermekvállalás okaira és következményeire fókuszál. A partnerek általános tapasztalata az, hogy a hátrányos helyzetű régiókban élő fiatalok egy része korán családot alapít, amely negatívan befolyásolja az iskolai előmenetelt. Nehéz azonban meghatározni, hogy a korai gyermekvállalás oka vagy következménye a korai iskolahagyásnak.

    A projekt során a partnerek (Együttható Egyesület,Nevo Parudimos és Phiren Amenca)arra keresték a választ: hogyan lehetne elérni, hogy az érintett fiatalok - akár a gyermekvállalás mellett- folytathassák iskolai tanulmányaikat, legyen motivációjuk a tanulásra, ezáltal a munkavállalásra és jobb életkörülmények kialakítására.
Projektük célja egy nem-formális pedagógiai alapelveket követő módszertanfejlesztése ifjúságvédelemmel foglalkozó szervezetek/szakemberek számára, mely empirikus kutatási adatok alapján egy speciális célcsoportra szabva, az iskolai lemorzsolódás által fenyegetett, halmozottan hátrányos helyzetű (egyben NEET) fiatalok társadalmi (re)integrációját képes elérni.
Bővebb információ: http://egyutthato.eu/projektek/LEADNFL
     Kiadó: Együttható Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.