OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. június 30., péntek 21:51

A Mensa HungarIQa Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. június 30., péntek (OS) - Választottak a világ legintelligensebb emberei, és örömhírről számolhatunk be: ismét egy magyar hölgynek, Balanyi Bibiánának szavaztak bizalmat, így július 1-től újabb két évig ő az elnöke a világszerte 100 országból 130 ezer fős tagsággal rendelkező szervezetnek.

    Bibiána 1994 óta Mensa-tag, és 2015-ben indult első nemzetközi elnöki ciklusa alatt – mint a valaha volt legfiatalabb és a második női elnök – számos projektet kezdeményezett, amelyek elsősorban a belső és külső kommunikációt és információáramlást támogatják, főként az online és a közösségi média felületein. A tagok ezt jutalmazták szavazataikkal.
"A magyar Mensa-közösség ismét megmutatta, hogy az összefogás mekkora erőt jelent. A hazai tagság közel fele szavazott, ami kimagasló arányt jelent a többi országhoz képest – a győzelmet egyértelműen a magyaroknak köszönhetem. A svéd és az ausztrál jelölt is intenzív kampányt folytatott, így kifejezetten erős versenyben kaptam újra bizalmat. Igyekszem a következő két évben is bizonyítani, hogy érdemes vagyok rá" – mondta Bibiána.
A 3200 tagú Mensa HungarIQa elnöke, Bogdán Richárd elmondta: a magyar egyesület tagsága folyamatosan növekszik, köszönhetően az ingyenes, online adaptív tesztüknek, amit már több mint 250 ezren töltöttek ki, továbbá az Év intelligens vállalata versenynek és más projekteknek. Mára a Mensa név és az intelligencia kifejezés a köztudatban is összefonódtak, és Bibiána elnöki pozíciója ezt tovább erősíti majd.
press@mensa.hu
www.mensa.hu
06 209 436 766
    
     Kiadó: Mensa HungarIQa Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.