2024. április 24. szerda

2017. július 5., szerda 10:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2017. július 5., szerda (OS) - DK: Orbán pénzt vesz el a gyermekvédelemtől

Több, mint 90 millió forint azonnali átcsoportosításáról döntött Orbán Viktor. A szociális és gyermekvédelemtől a versenysportra teszik át ezt az összeget. A szociálisan tökéletesen érzéketlen miniszterelnök azonnali végrehajtást rendelt el egy amúgy is anyagi gondokkal küzdő, kevés pénzből működő ágazattól. Ez a 90 millió forint a versenysportban, például a stadionépítésben nem tétel, de ahonnan elveszik, onnan nagyon fog hiányozni.

Szégyen, hogy ez megtörténhet 2017-ben Magyarországon, ahol több tízezer gyermek éhezik, ahol több, mint hárommillió szegény ember él. Ezzel a döntéssel tovább nőtt Orbán bűnlajstroma. A DK egy következő kormány részeként erősíteni fogja a gyermekvédelmet és több pénzt fog költeni szociális ellátásokra.

Niedermüller Péter alelnök, DK

Kiadó: Demokratikus Koalíció