OS Országos Sajtószolgálat
2021. december 4. szombat
Ismertető


2017. július 6., csütörtök 13:03

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. július 6., csütörtök (OS) - Állítsa le a kormány a devizahitel-károsultak kilakoltatását! -

    Tízezrek lakhatása került újra veszélybe, miközben az Európai Bíróság még vizsgálja a vonatkozó törvényeket. Az LMP felszólítja a kormányt, hogy hozza meg a szükséges intézkedéseket, hogy egyetlen család se kerüljön az utcára, amíg a devizahitelesek ügye nincs jogilag rendezve.

A kormány a mai napig nem rendezte az összes devizahiteles ügyét, ezért félhetnek még ma, 2017 nyarán is tízezrek attól, hogy elveszítik házukat, otthonukat. Rétvári Bence ugyan lezártnak tekinti a devizahitelesek ügyét, ám az utcán tiltakozók egyértelmű bizonyíték: csak elfelejtkeztek róluk, de megoldást nem kaptak.

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy azonnal hozzon rendeletet arról, hogy a bírósági folyamat végéig egyelten családot se lakoltassanak ki. Ha pedig szükséges, hívják össze a parlament rendkívüli ülését, és mentsék meg a devizahitel-károsultak otthonait!

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese

Hadházy Ákos,
az LMP társelnöke
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.