OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. július 19., szerda 12:14

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2017. július 19., szerda (OS) - Az igazságügyi miniszter irodája ne képviselje a bankokat a hitelesekkel szemben! Szabó Tímea a Párbeszéd országgyűlési képviselője azt kérdezte Trócsányi Lászlótól, hogy erkölcsileg összeférhetőnek tartja-e, hogy az ügyvédi irodája a bankokat képviseli a devizakárosultakkal szemben. A miniszter azonban nem válaszolt. A Párbeszéd felszólítja a minisztert, hogy vagy az ügyvédi irodáját adja el, vagy az iroda adja vissza a megbízást.

    A Párbeszéd elfogadhatatlannak tartja, hogy a miniszterek rendre megkerülik az országgyűlési házszabályt és államtitkárokat jelölnek ki a nekik címzett, számukra kínos írásbeli kérdések megválaszolására. Most a Párbeszéd kérdése kimondottan az igazságügyi miniszternek szólt, ám Trócsányi László a válaszadást Völner Pál államtitkárnak delegálta, aki pedig megkerülte a kérdést.

A Párbeszéd szerint Trócsányi nem tud erkölcsi magyarázatot adni arra a tényre, hogy az általa is tulajdonolt ügyvédi iroda anyagi hasznot húz abból, hogy a bankokat képviseli a devizahitelesekkel szemben. Teszi mindezt úgy, hogy a devizahitelesek védelmét szolgáló csomagot korábban maga az igazságügyi miniszter nyújtotta be.

A Párbeszéd szerint Trócsányinak erkölcsi kötelessége feloldani az összeférhetetlenséget, ha nem akar anyagi hasznot húzni a devizahitelesekből. A párt felszólítja a minisztert, hogy adja el az ügyvédi irodában ma is meglévő tulajdon részét, vagy vagy érje el, hogy az iroda mondja vissza az iroda megbízásait.

Hegyesi Beáta, elnökségi tag

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.