OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. július 21., péntek 11:22

Jávor Benedek EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. július 21., péntek (OS) - Csúnya mobilgát-trükk – a Párbeszéd a Közbeszerzési Hatósághoz fordul - Olyan vállalkozással terveztetné meg a világ leghosszabb mobilgátját a Római-parton a fővárosi önkormányzat, amelynek semmiféle gyakorlata nincs a hasonló létesítmények terveinek elkészítésében. Mivel az érthetetlen megbízást a közbeszerzés megkerülésével írták ki, a Párbeszéd a Közbeszerzési Hatóság vezetőjéhez fordult.

    A Fővárosi Önkormányzat a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmének tervezésére a vonatkozó uniós szabályok teljes figyelmen kívül hagyásával, mindenféle nyílt, versenyszerű közbeszerzési eljárás nélkül, egy vízügyi körökben eddig szinte teljesen ismeretlen, kertészeti és tájépítészeti céget, a Tér-team Kft.-t bízott meg. A Párbeszéd EP-képviselője az amúgy is sok sebből vérző mobilgát-tervezés újabb gyanús fordulatára hívta fel a figyelmet levelében, emlékeztetve rá: a főváros korábban egyszer már közbeszerzést írt ki a feladatra, de akkor sem sikerült botrány nélkül lebonyolítani az eljárást, hiszen a két jelentkező közül az előnytelenebb pályázatot beadó jelöltet választották, ami miatt a tendert vissza kellett vonni.
(...)

     Kiadó: Jávor Benedek EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.