OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. július 23., vasárnap 14:19

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2017. július 23., vasárnap (OS) - Ez volt Orbán utolsó tusványosi beszéde miniszterelnökként

    A Fidesz miniszterelnöke a tusványosi színpadon mindenről beszélt, csak az országról nem. Nem beszélt arról, hogy egy szerinte erősödő országban miért halnak meg többen kórházi fertőzésekben, mint a közutakon. Hogy míg fűthető futballpályákra igen, emberhez méltó egészségügyi ellátásra már nem jut közpénz. Nem beszélt arról, hogy egy szerinte erősödő országban miért csökken radikálisan az iskolából kijövő fiatalok mérhető teljesítménye és így, a jobb élethez való lehetősége. Nem beszélt arról, hogy egy olyan országból, amely szerinte Trianon óta nem látott virágzásnak indult, miért menekülnek el százezrek a jobb élet reményében. Hogy teljhatalmú kormányzásának végére miért jutottunk oda, hogy minden negyedik magyar gyermek külföldön születik. A Fidesz miniszterelnöke nem beszélt arról sem, hogy a nyugdíjasok jelentős része még mindig méltatlan anyagi körülmények között él, hogy "családbarátnak" beállított kormányzása idején még mindig kétszázezer kríziséhező gyermek van Magyarországon.

A kormányfő a Fidesz melletti voksolásra szólított minden határon túli új kettős állampolgárt, de arról már nem beszélt, hogy alkotmányellenes módon a kivándorolt százezreket, a régi állampolgárokat – akik százmilliárdokat utalnak haza a magyar gazdaság teljesítményét növelve – viszont megfosztja az egyenlő szavazati jog gyakorlásától.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.