OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2017. július 25., kedd 14:01

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2017. július 25., kedd (OS) - Paksinfo 2.: az MVM propagandabusza sem tudja elfedni, hogy Paks 2 az évszázad legrosszabb üzlete -

    Csak 2013 és 2015 között közel félmilliárd forintból próbálta nyári fesztiválokon népszerűsíteni az atomenergiát az MVM: 70 milliót propagandabuszra, további 350 milliót reklámokra és játékokra költöttek. Az MVM tájékoztatásról beszél, valójában azonban propagandát végez, amikor nem beszél az atomenergia és Paks 2 beruházás veszélyeiről.

Újabb MVM-es propagandaköltésekről szerezett információt az LMP: a korábban bemutatott fideszes médiaoligarchák feltőkésítésének leleplezése után most a fiatalok meggyőzésére fordított közel félmilliárd forint nyomába eredtünk. 2013 és 2015 között ennyi adófizetői pénz ment el arra, hogy fesztiválokon az atomenergia előnyeiről győzködjék a fiatalokat.

Ezek a fiatalok kétszeresen vesztesei lesznek a Paks 2 beruházásnak: a paksi bővítésre felvett orosz hitel milliárdjai oligarchák cégeinél és fideszes haverok zsebében fog kikötni, a számlát viszont a mai huszonévesek egész életükben fizethetik majd. És vesztesei lesznek azért is, mert a drága atomenergiát kényszeríti rájuk a Fidesz-kormány, az olcsó megújuló energia helyett.

Az LMP szerint a megújulókra való átállás nem csak környezetvédelmi és biztonsági kérdés, de gazdasági törvényszerűség is, és minél előbb sikerül elérni, annál jobban jár az ország.

Ungár Péter,
az LMP országos elnökségének tagja
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.