OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. augusztus 4., péntek 11:02

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 4., péntek (OS) - Az állami korrupció ellen nem a bércsökkentés a megoldás

    Sok sikert kívánunk Vágó Gábornak a népszavazási kezdeményezéséhez, amely azt célozza, hogy korlátozzák az állami cégek vezetőinek fizetését, azonban az általa képviselt elképzelést liberálisként elvi és gyakorlati okokból nem áll módunkban támogatni. A kezdeményezés –  bár ötletgazdáinak jó szándéka kétségbevonhatatlan – mégis végeredményben a demagógok malmára hajtja a vizet, akik elhallgatják azt a tényt, hogy amennyiben a piacinál jóval alacsonyabb szinten rögzítik az állami cégek vezetőinek a fizetését, akkor az nagyobb teret adna a Fidesz-kormány alatt elharapózott korrupciónak és vezetői alkalmatlanságnak az állami szférában. Az állami cégek vezetőit nem lehet összekeverni a közhivatalok élén álló politikusokkal, mert ez utóbbiaknak számos egyéb, nagy értékű juttatás is jár. Ha a cégvezetők bérét csökkentik, még kevesebb szakember marad ezeknél a vállalatoknál, és ez senkinek nem lehet az érdeke.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.