OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2017. augusztus 5., szombat 15:27

Az AQUILA Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2017. augusztus 5., szombat (OS) - Az írástudatlanok szavazati jogáról

    Ezt az ötletet – 2012-ben is benne volt a programunkban, a javított 2014-es programunkban is ez áll –, ezt mi találtuk ki évekkel ezelőtt, csak sajnos nincs sajtónk, hogy propagáljuk… Lehet, hogy vannak véletlenek és a JOBBIK ebben véletlenül úgy talált gondolkozni, ahogyan mi…, ez sem kizárható.
http://www.aquilapart.hu/program.pdf
15. oldal "Választásokon való részvétel feltételei, új választási, jelölési törvényt akarunk
Az AQP az alábbiakat szorgalmazni fogja, akár népszavazással is megerősítve!Nekünk igazi humánus tett az, ha a többi ember szabadságának, gazdasági, szociális viszonyainak és élhetési körülményeinek eldöntése felelősen gondolkozó emberekre van bízva, olyanokra, akik tudják, miről döntenek.
Így az alábbiakat szorgalmazzuk:
1. Csak az lehessen választóképes állampolgár, aki írni, olvasni tud, tehát/és elvégezte a 8 általánost. Oka: hogyan várhatjuk el azt, hogy helyesen húzza be a jelet a választási lapra az, aki el sem tudja olvasni, hogy mi van oda írva? Ez is emberi szabadságunk része, hogy olyan hazában élhessünk, ahol nem analfabéták döntenek a sorsunkról. Hogyan tudja, milyen programot választ (és választ) a többi – tudatos – állampolgárnak is, ha el sem tudta olvasni? Ha pedig valaki (bárki is, segítségül) rábök egy névre, így megmutatja, mit jelöljön be, az tudatos befolyásolás, vehetjük úgy is, hogy a "segítő" 2x szavazott, ez nekünk csalás, amit nem fogadhatunk el! Mi senkit sem zárunk ki a választási jog
     Kiadó: AQUILA Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.