OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2017. augusztus 8., kedd 16:01

OS - JAVÍTÁS - A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 8., kedd (OS) - Magyarországot rövidesen elárasztja a parlagfű pollen, az egészségre leginkább veszélyes allergén. A parlagfű tömeges virágzása általában augusztus közepe környékén indul meg. A parlagfű szezonban minden évben az egészségügyileg még tolerálható szint (30 pollenszem/m3) 10-20-30-szorosát éri el a parlagfű pollen koncentrációjának országos átlaga, és pollenriasztást kell kiadni. A parlagfűvel fertőzött mezőgazdasági területekről nagy mennyiségű pollen fog napokon belül a lakó- és nyaralóövezetekbe áramlani.

    ár csak néhány nap van a parlagfű tömeges virágzásáig, ezért kérjük, hogy az emberek jelentsék be a mezőgazdasági parlagfű fertőzéseket is a PME bejelentőlapján (http://www.pme.hu/bejelento-terkepes) keresztül.
Most a legfőbb pollenforrások a fertőzött napraforgótáblák és a parlagfüves gabonatarlók. Ezeket kell pl. utazás, kirándulás, túrázás,  kerékpározás közben is figyelni és sürgősen bejelenteni. A parlagfű allergiásoknak és a nem allergiásoknak védőfelszerelés (kesztyű, maszk) nélkül nem ajánlatos parlagfüves területek közelébe menni, mert az allergia és az asztma bárkiben kialakulhat.
Akik ez idáig bejelentést tettek időben akár többszöri hatósági figyelmeztetéssel, növényvédelmi, földvédelmi bírság kiszabásával hatóságokkal együtt közösen tudunk hatást gyakorolni a tulajdonosokra, földhasználókra, belterületen az építkezőkre. Köszönjük, hogy bejelentésével segíti az elhanyagolt mezőgazdasági vagy még építés alatt lévő területek kitakarítását, rendbetételét.
     Kiadó: Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.