2017. december 15. péntek

2017. augusztus 8., kedd 20:27

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 8., kedd (OS) - A devizahiteles családok örülnének, ha Fidesz-KDNP képviselőcsoportja is részt venne azon az ülésen, melyen a végrehajtási eljárások és a kilakoltások felfüggesztéséről dönthetnek

Az Egyesület elnökségének véleménye szerint, mivel a devizaalapú kölcsönszerződésekkel kapcsolatban lényeges kérdésekben, előzetes döntéshozatali eljárások vannak folyamatban az Európai Unió Bírósága előtt, melyek fogyasztók számára kedvező elbírálása esetén, az árfolyamváltozás fogyasztóra történő korláltan áthárítása olyan tisztességtelen szerződési feltétel lehet, ami ezeknek a szerződéseknek akár a teljes érvénytelenségét eredményezheti. Az érvénytelen szerződések, nem szolgálhatnak végrehajtási eljárások alapjául, ezért a devizahitelek miatti végrehajtási eljárásokat és kilakoltatásokat, haladéktalanul fel kell függeszteni és nyilvánvaló, hogy az érintett magyar családok százezrei örülnének, ha Fidesz-KDNP képviselőcsoportja részt venne és támogatná az ellenzéki pártok devizahiteleseket védő törvényjavaslatait !
     Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet