OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2017. augusztus 11., péntek 13:17

A Magyar Afrika Társaság közleménye
    Budapest, 2017. augusztus 11., péntek (OS) - Ugandába indul a Magyar Afrika Társaság (AHU) 16. orvosi missziója

    2017. augusztus 11-én tizenhatodik alkalommal kezdi meg egy hónapos gyógyító misszióját a Magyar Afrika Társaság önkéntes orvosi csapata.
A misszió tagjai Dr. Jakkel Anna háziorvos, Dr. Magyar Katalin gyermekorvos, Dr. Bartha Csilla-Katalin sebész orvos rezidens és Lengyel Ingrid  intenzív és felnőtt szakápoló.

Munkájukat Könczöl Zsófia és Kiss Kamilla az AHU koordinátorai és helyi partnerszervezetünk, az ugandai Magyar kereskedelmi és Kulturális Központ (HTCC) segíti.

A csapat tagjai az egy hónapos misszió során Uganda különböző részein fognak gyógyítani és felvilágosító előadásokat tartani a helyi lakosság számára, mivel az egészségügyi szolgáltatások színvonala - különösen vidéken - nagyon alacsony.

A Magyar Afrika Társaság által, orvosi és humanitárius segítségnyújtás céljából kidolgozott és koordinált programok elsődleges célja a gyógyítás, valamint a fejlődő országokban az egészségügyi dolgozók kritikus hiányának mérséklése.

A Magyar Afrika Társaság 2009 óta folyamatosan indít orvosi misszióikat a fekete kontinensre. Az eddigi missziók során több mint három tucat magyar orvos és egészségügyi szakember, közel 40 000 beteget látott el.

     Kiadó: Magyar Afrika Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.